Stichting Cavak

Centrum voor audiovisuele amateurkunst

02/11: premieres filmstarz!

02/11: premieres filmstarz!

Het programma is rond, de films zijn gemonteerd, de muziek staat eronder, kortom de drie winnende kandidaten van het zesde seizoen van FilmstarZ kunnen niet wachten hun creatie op het witte doek terug te zien.

Op maandag 2 november is het dan zo ver! De drie korte FilmstarZ-films Hey, Where we belong en Waar zijn we morgen gaan in première in Cinecity Vlissingen. Negen maanden lang zijn Jade van de Moere (16), Ira Hoefsmid (18) en het duo Stefano Parinussa (24) en Harmen van der Kaaden (21) onder intensieve begeleiding en coaching druk bezig geweest met het maken van hun korte film; een vaak niet te onderschatten maar zeer leerrijk traject.

Het belooft deze keer weer een spectaculaire avond te worden vol spanning en suspense. De maker van één van deze drie films mag aan het eind van de avond met de felbegeerde Gouden Zeester huiswaarts. Aan de prijs is geen geldbedrag verbonden, de trofee is vooral als stimulering bedoeld. De winnaar wordt gekozen door het 8-koppige coachingsteam dat dit jaar de kandidaten heeft begeleid. 

Deze editie van FilmstarZ kent de jongste lichting deelnemers ooit. De meedingende films zijn alle drie opgenomen in de zomer van 2015. Elke productie kreeg precies één week de tijd voor de draaidagen. De maanden september en oktober zijn gebruikt voor afwerking en montage.

Volgend jaar zelf meedoen? Op 27 februari 2016 zijn de pitches voor FilmstarZ 2016!