Stichting Cavak

Centrum voor audiovisuele amateurkunst

FilmmasterZ op CTV

FilmmasterZ op CTV

In 2015 interviewde Cavak-coach en storyboardartist Raimond van Soest vier toppers uit de Nederlandse filmindustrie voor het Cavak-programma FilmmasterZ. Aan de hand van vijf, door de gasten samengestelde, filmfragmenten stelde hij indringende vragen en kreeg het publiek inzicht en het denken en doen van de filmprominent. Ook op vragen uit het publiek gingen de gasten uitgebreid in. 

De aftrap op 6 september is met Roel Reiné, de regisseur van Michiel de Ruyter. Deze gelauwerde Nederlandse regisseur woont al 10 jaar in Hollywood, waar hij grote producties regisseert met acteurs als; Mickey Rourke, Steven Seagal en Sean Bean. Hij vertelt over zijn carrière en geeft startende filmmakers mooie adviezen mee.

Op 13/09 komt Alex van Galen in beeld. Hij is scenarioschrijver van TV series als De Vlaamse Pot en films als Alles is Liefde en Michiel de Ruijter. Met smaak en anecdotes neemt hij de kijker mee naar hoe deze opvallende producties tot stand kwamen.

Op 20 september is het de beurt aan Eddy Terstall - bekend van o.a. Deal, Simon en Rent a Friend. Hij spreekt over hoe je met acteurs omgaat, over hoe je je personages tijdens het schrijven tot leven kunt brengen, maar ook over cruciale vragen bij het maken van films zoals: wat wil je vertellen en waarom. 

De afsluiting op 27/09 is een interview met Erik de Bruyn tijdens Film by the Sea 2015. Hij neemt ons in een boeiend gesprek mee naar ‘Once upon a time in the West’ en vertelt uiteraard ook over ‘Wilde Mossels’.

Samen geven deze filmmasterZ een unieke inkijk in hun eigen beleving van film en de filmindustrie in het algemeen. De uitzendingen zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en het VSB-fonds. Filmmaker Lars van der Ploeg uit Goes maakte de registraties van deze sessies.